Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 324
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 328 Grafika reklamowa nr 323
Reklama
Grafika reklamowa nr 315 Grafika reklamowa nr 327
Reklama
Grafika reklamowa nr 326 Grafika reklamowa nr 325
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

Polskie Przetwory w tarapatach

Aktualności

2017-01-11 13:50
Spółka Polskie Przetwory, produkująca m.in. keczup Dworski w przetwórni warzyw we Włocławku, ma kłopoty finansowe i wdraża program naprawczy. Jego elementem jest redukcja zatrudnienia.

Spółka Polskie Przetwory, produkująca m.in. keczup Dworski w przetwórni warzyw we Włocławku, ma kłopoty finansowe i wdraża program naprawczy. Jego elementem jest redukcja zatrudnienia. Spółka ogłosiła program dobrowolnych odejść. Każdy, kto sam się zwolni, otrzyma 3 tys. zł lub 4,5 tys. zł, jeśli zobowiąże się do rozpoczęcia własnej działalności gospodarczej. Ze spółki ma odejść 66 osób ze 130-osobowej załogi.

Spośród 130-osobowej załogi z programu dobrowolnych odejść początkowo chciało skorzystać 97 osób. Ostatecznie zarząd zwolni 66 pracowników, w  tym 57 w ramach programu dobrowolnego odejścia. Pracownik przystępujący do PDO otrzyma do 3 tys. zł na przekwalifikowanie się albo do 4,5 tys. zł na rozpoczęcie działalności gospodarczej.

Sandra Malinowska, rzecznik prasowy KSC, poinformowała, że Program Dobrowolnych Odejść adresowany był do wszystkich pracowników. ? Planowaliśmy odejście maksymalnie 73 osób. 97 osób zadeklarowało chęć skorzystania z PDO. Po indywidualnych rozmowach zarząd wyraził zgodę na odejście 66 pracowników, przy czym 57 pracowników odeszło w ramach PDO. Pozostałym osobom zakończyły się umowy o pracę, w jednym przypadku umowa została wypowiedziana ? czytamy w serwisie ddwloclawek.pl.

Jak mówi Marek Ciborowski, prezes zarządu Polskie Przetwory, firma pod koniec stycznia przedstawi organom nadzorującym spółkę plan inwestycyjny. ?Jesteśmy zdeterminowani i zrobimy wszystko, by zakład nadal prawidłowo funkcjonował we Włocławku. Opracowujemy plan inwestycyjny, który przedstawiony zostanie pod koniec stycznia ? podaje pomorska.pl.

radiopik.pl, ddwloclawek.pl, pomorska.pl


----------------------------------------------------

W 2013 r. zakładowi przetwórstwa spożywczego we Włocławku groziło zamknięcie w związku z przeniesieniem dotychczasowej produkcji do innego miasta.
Grupy konsumentów poruszone taką perspektywą apelowały o ratowanie przedsiębiorstwa i produkowanych w nim przetworów. W obronę zakładu włączyły się władze miasta i lokalne media.

Na szczęście ta historia kończy się dobrze. Zakład przejęty zostaje przez Krajową Spółkę Cukrową. Powołuje ona spółkę-córkę, która kontynuuje produkcję spożywczą w zakładzie.Tak powstała spółka Polskie Przetwory.
Dzięki niej przedsiębiorstwo o  60-letniej historii zostaje uratowane, a  wraz z nim 200 miejsc pracy i rynek zbytu dla wielu kujawskich plantatorów! A co najważniejsze ? w zakładzie Polskich Przetworów produkuje się pyszne, naturalne przetwory, które podbijają polski rynek!

e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.