Wszystkie warzywa produkcji polskiej są w sprzedaży, nawet jest już zielona papryka. Teraz w ofercie Rynku w Broniszach jest ona w cenie od 3 do 4 zł za kilogram (opakowania 5 kg).
Ciepła jesień i aktualnie zima nie sprzyjają składowanym w kopcach i zwykłych przechowalniach, bez systemów chłodzenia warzywom. Wysokie, jak na tę porę roku temperatury powodują kłopoty z utrzymaniem odpowiednich warunków w magazynach.
Krajowe ziemniaki w ofercie hurtowej są w cenie od 1,00 zł do 1,33 zł za kilogram (opakowania po 15 kg), importowane około 20% droższe, w cenie od 1,20 zł do 1,60 zł za kilogram (opakowania po 20 kg).
Jego celem jest sprawdzenie właściwości technicznych i funkcjonalnych opakowań tak by uczynić je bardziej skuteczne w zakresie ochrony i konserwacji żywności.
Na każdym opakowaniu warzyw musi znajdować się oznakowanie, zawierające informację o: nazwie produktu, kraju pochodzenia, eksporterze i/lub reeksporterze.
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.