Reklama
Grafika reklamowa nr 320
Reklama
Grafika reklamowa nr 302 Grafika reklamowa nr 324
Reklama
Grafika reklamowa nr 317 Grafika reklamowa nr 318 Grafika reklamowa nr 319
Reklama
Grafika reklamowa nr 323 Grafika reklamowa nr 330
Reklama
Grafika reklamowa nr 315 Grafika reklamowa nr 327
Reklama
Grafika reklamowa nr 326 Grafika reklamowa nr 325
Reklama
Grafika reklamowa nr 316
Znajdujesz się w: Aktualności Archiwum

HISZPAŃSKA KONSUMPCJA WARZYW I - IX 2016

Aktualności

2017-03-03 10:26
W pierwszych trzech kwartałach spośród warzyw najchętniej sięgano po pomidory 488,7 tys. ton oraz cebulę 248,6 tys. ton i słodką paprykę 161,4 tys. ton.

W pierwszych trzech kwartałach minionego roku spożycie owoców i warzyw przez hiszpańskie gospodarstwa domowe oszacowano na około 6,098 mln ton. Najwięcej Hiszpanie spożyli owoców - w okresie od stycznia do końca września minionego roku było to 3,349 mln ton, następnie warzyw 2,09 mln ton oraz ponad 739,0 tys. ton ziemniaków. Średniomiesięczne spożycie w lokalnych gospodarstwach domowych utrzymywało się w ciągu omawianego okresu na stabilnym poziomie - łącznie owoców i warzyw wraz ziemniakami spożywano w każdym miesiącu około 680,0 - 700,0
tys. ton, przy czym najmniej w pierwszym kwartale 2016 roku.


W pierwszych trzech kwartałach spośród warzyw najchętniej sięgano po pomidory 488,7 tys. ton oraz cebulę 248,6 tys. ton i słodką paprykę 161,4 tys. ton.

FAMMU/FAPA
e-warzywnictwo.pl

Prognoza pogody

POZNAŃ Pogoda

Fotogalerie

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.